Cu privire la documentarul “Timişoara Decembrie 1989”

În timp ce ascult documentarul de pe Realitatea TV, “Timişoara Decembrie 1989”, mi se face pielea găină. Ascult mărturiile celor ce au înfruntat Partidul, cei ce au luptat şi au pierdut oameni dragi pentru noi. Pentru noi, pentru ţară şi pentru democraţie.
Un documentar slăbuţ, alb negru. Un documentar încă neatins de dezamăgirile şi frustrările pe care le-am acumulat cu timpul datorită unei clase politice încă incapabile să ne conducă. Ce nu merită să ne conducă. Cei mai mulţi. Nu merită şi fiindcă nu au preţuit jertfa celor ce sau sacrificat pentru noi.
“Libertate! Jos Ceausescu!” cuvinte ce încă îmi fac pielea găină. Sute de mii sau sacrificat sau au fost omorăţi sau au fost torturaţi (cât timp a fost comunismul în România) pentru ce? Pentru DEMOCRAŢIE.

Pentru ca nişte oameni simpli să îţi poată lua destinul în mână. Pentru ca tinerele generaţii să cunoască libertatea şi să nu guste niciodată tirania. Da,dar au uitat ceva. 
Au fost daţi jos şi executat cei 2 Ceausşscu, dar clasa politica comunistă de ce a rămas în politică? Securiştii? 

Chiar daca cei mai multi au plecat moşternirea lor a rămas: un popor incult cu privire la democraţie, un popor inactiv civic, o societate civică fără prea multă putere (exceptând mass-media), generaţii care nu ştiu şi nu vor şti ce a însemnat sacrificiul celor din 89′-90′.
Merităm cu adevărat ţara aceasta. Acceptăm şi stăm cu mâna întinsă fiindcă aşa am fost învăţaţi. Aşa am fost învăţat….

Din pacate nu am gasit video pe youtube.com, dar am gasit urmatoarea:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SuigVpPngLc]

1 thought on “Cu privire la documentarul “Timişoara Decembrie 1989””

Leave a Comment