O nouă platformă socială: protecţiamediului.org

Un proiect interesant al unui ecologist român, Ionuţ Parausanu care este şi fondatorul site-urilor ecomagazin.ro şi ecosapiens.ro .

Un site creat pentru a aduna căt mai mulţi ecologişti, iubitori de animale etc. din România. O platformă interesantă care îşi va dovedi utilitatea şi impactul în funcţie de numărul mare de utilizatori. Din păcate cam acesta este o condiţie necesară. Cu căt vor fi mai mulţi, şi dacă se vor înscrie încontinuu, va avea succes. Doar Facebook are un succes răsunător fiindcă sunt peste 540 de milioane de utilizatori. Deşi lipseşte interactivitatea, jocurile şi poate şi ştirile , cred că va fi suficient entuziasmul şi mobilitatea utilizatorilor.

Momentan societatea civică, sectorul ong-urilor, devine din ce în ce mai puternică şi mai activă şi poate astfel platformele sociale, gen acesta, vor avea un succes şi un impact.

Rămâne de văzut, în funcţie de numărul de utilizatori.

Astfel vă invit să faceţi parte din această “comunitate” . Eu cel puţin sunt 😀

http://www.protectiamediului.org

“Despre noi

Protectiamediului.org este o platforma pentru mobilizare sociala si voluntariat in domeniul protectiei mediului. Prin ea facem o incercare de a reuni vocile a sute de mii de oameni, care doresc sa colaboreze pentru a proteja mediul inconjurator in Romania. Proiecte viitoare, care urmaresc protectia mediului, vor fi dezvoltate cu mai multa usurinta la nivelul intregii tari, beneficiind de participarea membrilor grupurilor locale.

Inregistreaza-te si alatura-te unui grup chiar acum!

In teoria evolutionista, cu cat diversitatea in interiorul unei familii sau specii este mai mare, cu atat are mai multe sanse sa supravietuiasca unei schimbari a mediului.

Biodiversitatea este in mod clar una din componentele fundamentale ale vietii pe Pamant. Creeaza ecosisteme complexe si echilibre naturale, care nu ar putea fi niciodata reproduse de om. Valoarea acestei biodiversitati, pentru natura si om, este inestimabila si de aceea trebuie protejata.

Echilibrele naturale au fost deja afectate de activitati ale omului, care au produs schimbari climatice globale, pe care avem dificultati sa le intelegem si sa le oprim. Intelegerea efectelor, pe care le avem asupra mediului si oprirea distrugerii acestuia, devine din ce in ce mai importanta pentru a asigura supravietuirea speciilor si a “status qvo”-ului din care omul face parte.

Depindem de mediul natural pentru a furniza continuu aer curat, apa curata, mancare buna si confort pentru 6,860,500,000 de oameni, iar cu actuala rata de crestere a populatiei, vom fi de doua ori mai multi in doar 56 de ani.

Ionut Parausanu – Fondator Protectiamediului.org / Ecomagazin.ro / Ecosapiens.ro
E-mail:
ecosemnal@gmail.com
Tel.  0727.769.509 / 0749.910.512
Fax. 0215.698.840″

Leave a Comment