Măsuri „populiste”

Stau și mă întreb căt de naiv poate fi Guvernul și Parlamentul care au acceptat/aplicat aceste măsuri de austeriate?

Oare nu se găndesc pe termen mediu și lung că le va fi greu?
Oare nu iau în calcul că poporul este din ce în ce mai dezamăgit iar tensiunea crește pe zi ce trece?
Și ce dacă este la guvernare PD-L? PSD, PNL, PC, PRM, UDMR  și celelalte partide nu vor avea de pierdut?
Aștepată să căștige electorat pe spinarea noastră, pe necazurile noastre. Puțin probabil.

Dacă începem să dăm în judecată băncile, dacă trage la răspundere juridică diverși ministrii oare nu se găndesc că va veni și timpul lor. În care protestul românilor nu va fi doar de a nu merge la vot, ci chiar apelând la a 3 putere în stat (justiția) sau a 4 (societatea civilă).

Oricum, citind prin presa online am dat peste un articol în care Băsescu spune că nu va apela la măsuri populiste și se va găndi la interesul național.

Interes național? Hhhhmmmm…. care este interesul național? Sau acestea sunt măsuri populiste: creșterea salariilor? TVA mai mic de 19%? TVA pe alimente de 5 %?  Neimpozitarea pensiilor?

Eu cred, in naivitatea mea de cetățean al României, ca măsurile „populiste” sunt dorite de POPOR.

Dar desigur nu este doar vina domnului președinte. O fi el tiran însă face doar ceea ce i se permite.

Unde sunt partidele mari? PSD, PNL, UDMR, PC , PRM și celelalte?

Aaaaa…..așteaptă ca hienele să flămânzim, să ne îndatorăm, pentru a culege „roadele” mai încolo.

0 comentarii la „Măsuri „populiste””

  1. buna. esti printre putinii care au scris un articol cu iz politic cu care sunt intru totul de acord. insa, asta este,trebuie sa asteptam sa vedem ce ne rezerva viitorul si totusi sa ne incredem in mai marii statului. or fi unii corupti si slabi pregatiti, dar sa nu uitam ca avem si multi economisti de seama care, desi nu se afla in conducerea tarii, pot rezolva unele probleme prin buna functionare a domeniului privat

  2. :))Sunt atatea magarii.Sunt lucruri care nici nu ni le putem imagina.Dar toata lumea spune ca ei fura ca sa se imbogateasca.Probabil fac si asta…dar nu cred ca toti banii statului se duc in buzunarele lor.De exemplu:toata lumea spune ca pe Ceausescu l-au tinut atat cat sa plateasca datoriile la rusi si sa lase in contul tarii 20 miliarde dolari plus rezervele din toate domeniile:uzine,hrana,armament etc.Nimeni nu spune ca Ceausescu era invidios , frustrat ca Romania nu era acceptata nicaieri in Europa.Comunista fiind,Romania nu putea intra in U.E. sau in NATO si nu o baga in seama nici un stat democratic.De asta a fost ucis Ceausescu…ca sa ne bage Europa in seama.Coincidenta a fost ca in Europa era raspandita democratia si romanii vroiau tot democratie…romanii chiar cred ca au primit libertate pentru ca au militat pentru ea.Nu s-a gandit nimeni la ei.
    Asa si in ziua de azi…sunt multe lucruri in spatele publicatiilor din ziare, reviste si tot ce apare la TV si pe net.Poate peste 20 de ani o sa le afle si romanii si o sa se minuneze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *