Oportunităţi după EVS – part II

Tocmai am terminat Mid Term Training (training la jumătatea programului Serviciului European de Voluntariat) în Torun, iar principala temă ce a predominat a fost ce vom face după.

După ce vom finaliza proiectul (cu persoanele cu dizabilităţi, copii, bibliotecă etc.) unde ne vedem?

Vom munci în Polonia?

Vom călători?

Vom practica voluntariat în continuare?

Vom aplica la o Universitate (aici fiind cazul nemţilor)? Şi tot aşa.

O reflecţie necesară, ce poate fi şi pentru tine: ce vei face după ce vei termina liceul/facultatea/un proiect?

Deşi am scris în urmă cu ceva timp câteva oportunităţi acum vin în completare. Unele găsite de mine, altele oferite de trainări:

 

Programe, internship-uri, traineeship-uri, workcamps şi burse

http://ec.europa.eu/stages/  – Traineeship în cadrul Comisiei Europene. Sunt 1300 de locuri şi obţii o bursă de 1000 de euro pe lună. Doar că trebuie să ştii bine cel puţin o limbă de circulaţie europeană (engleza, franceza, spaniola și/sau germană). Cu cât ştii mai multe cu atât şansele cresc.

http://www.ingles.mineduc.cl/  – o bursă a guvernilui din Chile. Predai limba engleză în şcolile publice şi private.

http://darmasiswa.kemdiknas.go.id/v2/  – o bursă de 200 de euro pe lună, pentru maxim 12 luni de zile, oferite de Guvernul din Indonesia, pentru a învăţa limba şi cultura lor.

http://www.sciint.org  – oferă posibilităţi de workcamps, mid-term şi long-term proiecte.

http://www.alliance-network.eu  – Alianţa organizaţiilor europene ce oferă servicii de voluntariat.

http://www.icye.org  – Schimburi de tineri internaţional cultural. Are o bază de date cu programe pe termen lung (maxim un an de zile) cât și unele mai mici (2-16 săptămâni).

http://www.worldwidehelpers.org  – poţi găsi câteva oportunităţi interesante, şi gratuite, de a practica voluntariat prin Asia, Africa şi America de Sud. Cazarea și mesele fiind asigurate.

http://ec.europa.eu/echo/euaidvolunteers/index_en.htm  – Să fiu sincer încă nu ştiu cu ce se mănâncă. Poate de pe 1 ianuarie 2014 vom obţine mai multe clarificări.

 

Job-uri

http://ec.europa.eu/eures/  – Portal european pentru joburi.

http://monster.com  – portal pentru joburi.

http://www.workaway.info

http://europa.eu/youth/working/au_pair/index_eu_en.html  – ideea e simplă: practici un fel de baby-siter pentru copii din, China, de exemplu, şi îi vei învăţa limba engleză. În schimb vei primi cazare şi mese, în familia unde e copilul copii, şi eventual o sumă de bani. E o şansă de a cunoaşte mai bine cultura unei ţări cât şi limba. Doar că în general se caută femei.

http://www.idealist.org/  – oferte de joburi, internship-uri şi oportunităţi de voluntariat.

http://www.workingabroad.com

 

Pentru cei ce vor călători (unde să stai, cum să călătorești)

http://www.couchsurfing.org  – dacă nu vrei să dai bani pe hosteluri ori cort poţi încerca să dormi pe o canapea şi în acelaşi timp să cunoşti oameni noi. E destul de sigur, fiindcă poţi verifica profilele, fără să fii prieten, şi să vezi părerile celor ce au dormit la acea persoană.

http://wwoof.org/  – o bază de date cu fermele organice unde poţi munci iar în schimb primeşti cazare şi mese. Sunt prezente aproape toate ţările din lume.

http://gen.ecovillage.org  – comunităţi unde se încearcă să se trăiască cât mai sustenabil. E bine să încerci dacă vrei să obţii o părere mai bună cu privire la cum e să trăieşti fără capitalism şi/sau sustenabil.

http://hitchwiki.org/  – un site folositor pentru cei care practică hitchicking (autostopul). Ai sfaturi cât şi locaţii bune pentru a practica.
http://www.realhostelwork.com/  – voluntariat în hosteluri. Obţii cazare, mese, acces la internet, duş şi eventual şi maşină de spălat. Însă nu eşti plătit fiindcă oarecum eşti voluntar/voluntară.
http://www.workinhostels.com/   – voluntariat în hosteluri. Obţii cazare, mese, acces la internet, duş şi eventual şi maşină de spălat. Însă nu eşti plătit fiindcă oarecum eşti voluntar/voluntară.
http://www.helpx.net/ – bază de date cu ferme, hosteluri și bărci unde obții cazare și mese în schimbul muncii.
http://theethicalvolunteer.com – practici voluntariat atât în cadrul hostelului cât și pentru comunitatea locală. Depinde de fiecare hostel în parte.

 

Traininguri, seminare, workshop-uri
http://www.youthnetworks.eu/  – site cu oportunităţi de traininguri, seminare, workshop-uri şi locuri libere EVS prin Europa şi nu numai.

http://www.salto-youth.net/  – site cu oportunităţi de traininguri, seminare, workshop-uri şi conferinţe la nivel european.

 

Programe europene

Aceste programe se vor schimba din ianuarie 2014. Un nou program, pe 7 ani, va apărea, ce va fi numit Y.E.S.. Din iunie va fi o schiță a proiectului. Cei ce au aplicat pentru programul SEV nu vor mai putea aplica la viitorul program ce va fi asemănător.

Tineret în Acțiune – http://eacea.ec.europa.eu/youth/index_en.php iar în română – http://www.tinact.ro/

Eurodesk – http://www.eurodesk.ro/

Life-Long Learning Programme (Erasmus, Leonardo, Grundtvig) – http://ec.europa.eu/education/lifelong-learning-programme/doc78_en.htm  , la noi se numește ANPCDEFPT – http://www.anpcdefp.ro/

 

Burse şi alte oportunităţi

http://www.eastchance.com/index.asp

http://www.mladiinfo.com/

 

Cursuri online, în limba engleză

https://www.coursera.org/

http://www.mooc-list.com/

 

Acestea sunt dedicate în special profesioniştilor (de exemplu: medici, ingineri, arhitecţi) pentru a ţările din lumea a treia. Obţin şi o recompensare financiară.

http://www.unv.org/

http://www.fidesco-international.org/

 

 

Cât timp voi călători, munci și învăța voi avea „casa” cu mine

home

7 thoughts on “Oportunităţi după EVS – part II”

Leave a Comment