Să studiezi în străinătate?

Încă de la începutul programului meu de EVS mi-am dat seama că trâind într-o altă țară, încercând să îți creezi noi prieteni, noi oportunități de a ieși în oraș și tot așa, te maturizezi. Vei ieși din zona de confort.

Câteodată mă întrebam dacă nu ar fi mai bine să fac un master într-o altă țară. De preferabil într-una scandinavă, sistemul e gratuit și aș avea oportunitatea să lucrez part time, deci să mă susțin singur financiar. Doar că sunt puțin cam bătrân și poate ar fi timpul să trec prin alte exepriențe prin viață.

Dar asta nu înseamnă că și tu trebuie să faci asta. Poți să cauți și să te înscrii la o universitate iar cel mai simplu e să participi  la RIUF. De ce? Fiindcă vei avea contact direct cu universitățile și le poți pune întrebări, poți verifica lista lor de specializări, dacă oferă posibilitatea unor job-uri part time.

230x230_IS

Câteva informații despre eveniment: 

Romanian International University Fair este cel mai mare târg de universităţi din România şi Estul Europei şi, totodată, singurul din zona Moldovei.

Ajuns la a 12-a ediţie, RIUF facilitează contactul universităților cu tineri interesați de continuarea studiilor atât în România, cât şi în străinătate. Princeton University și MIT (universitate plasată pe locul 1 în topul mondial QS) vor participa  la RIUF Iași. Elevii și studenții din zona Moldovei vor avea ocazia să discute cu reprezentanții celor două universități de top. Lista expozanților RIUF Iași include și universități din Olanda, Marea Britanie, Germania, Belgia, Suedia, Danemarca, Franța.

Anul acesta vor participa la RIUF Iași și Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași și Universitatea Tehnică Iași. Tot în ziua RIUF Iași, vizitatorii vor putea participa la Ziua Porților Deschise cu ocazia RIUF și vor vizita săli de curs, laboratoare. Fiecare universitate a pregătit un program special pentru Ziua Porților Deschise cu ocazia RIUF.

Înscrie-te pe www.riuf.ro pentru a participa la RIUF și la workshopurile dedicate studiului în străinătate.

RIUF va avea loc la Iaşi pe 21 martie, la Hotel Unirea, în intervalul orar 10-18.

Leave a Comment