Academia de Vară „Patrimoniu, Politici Culturale și Mentalități în România postcomunistă”

Am primit ieri un e-mail de la Institutul Național al Patrimoniului care anunța atât promovarea cât și apelul pentru participanți pentru a se înscrie în cadrul Academiei. Personal aș fi aplicat, dacă aș fi fost student. Subiectul e interesant.

Ideea e simplă: 25 de studenți, masteranzi și doctoranzi  de la Facultăţile de Stiinţe Politice, Istorie, Relaţii Internaționale și Studii  Europene, Arhitectură, Sociologie, Jurnalism, Administraţie Publică, Marketing  Politic, Drept, Studii de Securitate şi Apărare din țară vor participa, timp de o săptămână, gratuit, la cursuri, workshop-uri, vizite de studiu ce au legătură cu  aprofundarea politicilor culturale și  impactul pe care acestea le-au avut asupra patrimoniului cultural. Accentul va fi pus  pe formarea mentalităților, a memoriei colective și a discursului în spațiul public  după 1989. 

Fiind organizat de instituții publice cu siguranță va fi mai profesionist și academic, decât o universitate/școală de vară obișnuită. Ele sunt: Institutul Național al Patrimoniului în parteneriat cu Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, Iași.

Selecţia participanţilor se va face pe baza unui CV, o scrisoare de intenție și o  scrisoare de recomandare. Trimiterea aplicațiilor se poate face până la data de 20  iulie 2013 (cel puțin aveți la dispoziție o săptămână) la adresa inp@inp.org.ro . Formularele vor fi scanate, într-un singur  document. Acestea vor fi evaluate de către un juriu format din membrii INP.  Participanții vor fi contactați ulterior.

Toate costurile, incluzând transport, cazare, masă, vor fi suportate de către  organizatori.

*Contacte utile: Ioana Movilă – Ioana.movila@inp.org.ro

Lectorii Academiei de Vară vor fi: domnul Daniel BARBU, Ministrul Culturii, domnul Andrei MURARU, Președinte Executiv al IICCMER, Dan LUNGU,Directorul Muzeului Literaturii din Iași, Arh. Serban STURDZA, Vicepreședintele Ordinului Arhitecților din România, Sorin ANTOHIdr.Diana MĂRGĂRIT, Arh. Iosef KOVACS, Conf. Univ. dr.Conțiu ȘOITU, Conf. Univ. dr.Alexandru FLORIAN, Director General al  Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” Vasile ERNU, dr.Arthur SUCIU, Prof. Univ. dr.Petronel ZAHARIUCProf. Univ. dr.George POEDE, alaturi de dr.Alexandru MURARU, Director General al Institutului Național al Patrimoniului.

Sursa foto

Leave a Comment