Ce fel de investitori străini vrem?

Una din principalele motive pentru care premierul României Victor Ponta susţine proiectul minier de la Roşia Montană e că nu doreşte să ofere o imagine proastă României faţă de investitorii străini. Pe de o parte are dreptate.

Trebuie să existe investitori, din ţară ori din afară. Iar dacă sunt din alte ţări pot oferi chiar exemple pozitive de bune practici. Sunt o persoană care crede că piaţă trebuie să fie liberă dar sub supravegherea Statului. Cum ar fi să plătim de 200 de ori la apa de la chiuvetă? Cred că trebuie făcute mai multe pentru protecţia mediului, mai multe ecologizări şi depuse mai multe eforturi pentru protejarea ariilor naturale şi a animalelor. În acelaşi timp sunt puţin socialist fiindcă cred ca educaţia, sistemul sanitar şi încă câteva servicii trebuie să aparţină Statului şi să fie oferite gratuit cetăţenilor. Cred mai multe! Dar cred că nu mai e timpul să aplecăm capul!

Deşi capul supus sabia nu tai, nici drepturi asupra pământului nu are!

Iar legătura cu corporaţii (româneşti ori străine) e că nu mai trebuie să aplecăm capul! Nu e necesar să acceptăm toţi investitorii! Trebuie să ne punem întrebarea e ce fel de investitori vrem? Vrem să fim o ţară ieftină şi a mila oricărui ticălos ce doreşte să profite de noi?

Vrem ca o corporaţie (română ori americană) să te poate expropria? Vrem să fii la mila lor? Astfel de investitori ne dorim?

Legea pentru RMGC ne afectează pe toţi. Nu mai e vorba doar de cianură, protecţia mediului şi protejarea unei părţi a istoriei noastre. E vorba de proprietatea TA. De dreptul tău dintr-un stat democratic. Dacă această lege va fi votată de Parlament orice şmecher (ca Frank Timiş) cu o pilă în Parlament ori Guvern îţi va putea lua proprietatea şi te poţi judeca doar pentru a obţine un preţ mai bun!

Cei ce susţin această lege prin dezinformare şi manipulare pot obţine locuri frumoase prin Guvern. Exemplu clar: Mirel Palada cu a lui studiu de la Sociopol.

Oricum…..pe 17 septembrie se va decide viitorul acestei ţări. Reprezentanţii noştri ne vor vinde ţara?

Poţi să ei atitudine susţinând mişcare prin informare şi paricipare. Te poţi implica în proteste, poţi scrie pe blog (dacă ai), poţi să scrii un e-mail către parlamentarul tău. Poţi să faci multe doar să faci!

Zeci de mii de oameni iau şi vor lua atitudine. Chiar dacă legea va fi votată pozitiv în Parlament noi vom continua să luptăm!

Sursa foto

2 thoughts on “Ce fel de investitori străini vrem?”

  1. Asta e marea noastra problema, permitem oricarui ticalos sa-si bata joc de tara. Ce-i care ar trebui sa se ocupe de bunastarea tarii, se gandesc doar la bunastarea personala…. Daca noi ne batem joc de propria tara, strainii de ce n-ar face acelasi lucru?

    Reply

Leave a Comment