Primul curs de Permacultură din Iași

Sâmbăta  aceasta, 21 septembrie, se va organiza primul curs de Permacultură, în Pod Pogor, între orele 10:30 – 14:30.

Sursa foto

Dacă nu ştii ce înseamnă îţi voi oferi explicaţia lui nenea Wiki:

Permacultura este o modalitate de proiectare și design a așezărilor umane și sistemelor agricole perene, bazată pe imitarea relațiilor ce există în ecosistemele naturale. Majoritatea populațiilor native au practicat anumite forme de permacultură înainte de popularea continentului Europa.
Noțiunea de permacultură înseamnă cultură (agricolă) permanentă.
Permacultura se ocupă cu proiectarea mediului, astfel încât acesta să se autosusțină, pe principii ecologice și biologice, folosind de multe ori modele care apar în natură. Scopul este optimizarea efectului și minimizarea muncii. Scopul permaculturii este să creeze sisteme stabile, productive, care să răspundă nevoilor umane și să integreze armonios mediul cu locuitorii săi. Pentru a-și atinge scopul, permacultura ia în considerare procesele ecologice ale plantelor și animalelor, ciclurile lor de hrănire, factorii climaterici și ciclurile meteorologice. Sursa.

Pentru cei care nu s-au înscris încă, formularul se află la http://asociatie.permacultura.ro
* Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă” şi gratuit pentru participanţi.
Asociaţia Română de Permacultură

Mobil: 0722253130 (orange)
E-mail: catalina.crisan @ permacultura  .ro

Leave a Comment