Protestele împotriva proiectului minier de la Roşia Montană – organizate în Botoşani

Încet şi timid, botoşăneni se organizează pentru a protesta împotriva proiectului minier de la Roşia Montană şi a legii neconstituţionale, create iniţial pentru RMGC.

Încetul cu încetul, botoşăneni cu spirit civic iau iniţiativă şi se strâng pentru a atrage atenţia asupra pericolelor şi corupţiei ce se învârte în jurul proiectului minier de la Roşia Montană, pentru a fi solidari cu protestatarii din România şi din afară şi pentru a informa cetăţenii.

Noi ne vom întâlni în următoarele duminici, de la ora 15:00, în faţa Muzeului Judeţean Botoşani. Dacă doreşti să ni te alături, te aşteptăm cu drag. Ori de vrei mai multe informaţii vă stăm la dispoziţie.

Până acum, din câte ştiu, au fost organizate 5 proteste, din care unul în Dorohoi şi unul spontan, împotriva domnei Rovana Plumb, Ministrul Mediului.

Primul protest din Judeţul Botoşani, la Dorohoi (1 septembrie)

Sursa foto

Botoşani (15 septembrie)

15 septembrie

Botoşani, în faşa Teatrului Judeţean (10 octombrie)

10 octombrie 1 10 octombrie

Botoşani (20 octombrie)

20 octombrie 2 20 octombrie

De veţi putea aduce un banner ori PET-uri cu pietriş ar fi minunat. Noi vom avea câteva bannere, steaguri şi ziare.

Deşi, cică, legea a fost schimbată, ea rămâne şi noi vom rămâne pe poziţie. Până când excepţiile neconstiţionale pentru RMGC vor fi rezolvate. Adică, legea să fie respinsă. 

Chiar dacă nu poţi veni la proteste poţi să contribui în alt mod. La fel de eficient. Să mergi la cât mai mulţi parlamentari pentru a vorbi cu ei despre despre lege şi să încerci să îi convingi să voteze împotriva ei. Mai avem la dispoziţie o lună să îî convingem, iar dacă nu ştii exact ce să spui faci, fiind şi prima oară, aici ai câteva indicaţii şi sfaturi. Datele de contact, cu pralamentari, o obţii de aici.

Fiind informat, luând atitudine şi crezând în misiunea noastră vom învinge.

În timp şi prin muncă. Fiindcă doar Uniţi, Salvăm, Roşia Montană – Botoşani.

Surse de informare: http://rosiamontana.org, articol bine documentat, blogger cu o listă de 400 de link-uri, grupul de discuţii pentru Salvarea Roşiei Montane.

Ar trebui să accentuez că nu există nici un lider ori coordonator local. La nivel naţional doar Asociaţia Alburnus Maior poate reprezenta un punct de vedere oficial cu privire la Roşia Montană. Ei se luptă de 14 ani cu RMGC iar membrii, iniţiali, sunt oameni (săteni) de la Roşia Montană.

Tot ce se face local se face din spirit civic şi în solidaritate cu protestatarii din România şi din afară. 

Leave a Comment