Bani de pe internet

În primul rând acest articol nu promovează vreo schemă de a căştiga bani instant ori să trimiţi bani la cineva pentru a căştiga bani mai mulţi.

Prin acest articol ofer 5 opţiuni de a căştiga bani de pe internet, pe care le-am testat şi funcţionează. Doar că nu vei căştiga bani instantaneu, fiind mai mult surse altfernative ori secundare de venit.

1. Blogging

Poţi căştiga bani din blogging dar deja după ce ai investit 6-12 luni de zile în el, ai scris câteva zeci de articole, ţi-ai creat un public şi nu scrii doar pentru bani. Dacă îţi faci un blog (ori mai multe) doar pentru a căştiga bani atunci ar trebui să nu arăţi acest lucru (prin articolele tale), să scrii foarte bine şi să te pricepi foarte foarte bine la nişa aleasă.

Iar banii îi poţi obţine din scrierea de advertoriale şi/sau bannere. Dar, repet, deja după ce ai câteva zeci de articole, după ce ţi-ai creat un public, după ce deja ai o nişă şi o stăpâneşti. Dacă vei scrie doar pentru bani şi nu pentru citititorii tăi atunci…vei căştiga ceva bani dar “viaţa blogului” tău va fi de scurtă durată. La fel şi notorietatea ta din online.

2. MailDirect

Platforma e românească iar ideea e destul de simplă: te înscrii, primeşti e-mail-uri iar pentru fiecare click a unei oferte dintr-un e-mail primeşti 1 eurocent. La început primeşti 5 euro (pentru înscriere) iar după ce ai acumulat cel puţin 50 de euro poţi să îţi retragi banii. Desigur durează mult timp până când îi acumulezi şi pot fi retraşi deja după câteva luni ori un an de zile. Dar, pe de altă parte, sunt nişte bani de cheltuială pentru vacanţă. Mai poţi să acumulezi ceva banii în plus dacă inviţi prieteni să se înscrie. Mai multe informaţii aici.

3. Sondaje online

Sunt unele site-uri unde poţi căştiga bani după ce completezi chestionare de sondaje de opinie. Am făcut şi eu asta doar că am câţiva lei. Iar după 50 de ron pot să retrag banii. Deci nu e o sursă stabilă de venit ci doar ocazional, când ai câteva minute la dispoziţie.

4. Freelancing

Poate deveni o sursă principală de venit, chiar dacă nu te pricepi la webdesign ori la vreun program de programare. Doar că o să dureze timp până când obţii câteva job-uri, creşti în experienţă şi ai o bază de date. Poţi face internet research, data base minig, traduceri şi altele. Depinde de oferte şi de site-urile de freelancing.

5. Paytoshare

Distribui pe Facebook ori Google + link-urile de acolo şi primeşti 0,04 eurocenţi pe fiecare distribuire. Iar la 1 euro acumulat poţi să retragi banii. Desigur nu e mult, dar nici nu e multă muncă. Iar în câteva luni ai ceva bani în plus pentru vacanţa de vară.

Momentan cam atât am testat. Tu ai surse alternative de venit? Căştigi bani din online ori doar din offline?

1 thought on “Bani de pe internet”

Leave a Comment