Înmatriculare

România e o ţară mai specială, unde guvernanţii noştri creează taxe şi impozite fiindcă sunt ori incapabili ori pur şi simplu corupţi şi nu depun un efort mai mare pentru a combate frauda fiscală în România. La un moment dat am auzit că frauda fiscală e de 50 de miliarde de euro pe an şi că noi sunt la coada Uniunii în ceea ce priveşte colectarea şi combaterea fiscalităţii.

Şi ce poate să facă un guvernant român când bugetul Statului e prea mic? Inventează noi taxe pentru robii care plătesc. De fapt inventează şi măresc. 

Maşinile sunt prefereate de guvernanţi pentru a sustrage cât mai mulţi bani. Ori scumpesc benzina, ori măresc taxa de mediu, ori schimbă denumirea ei, sunt probleme cu inmatriculari masini fiindcă nu ştii de la an la an ce modificări apar. Dacă e mai veche de 10 ani ori mai veche din 2007 trebuie să plăteşti taxe, dacă e înregistrată în Bulgaria sper că ai scăpat de plata unor taxe, dar după 2 ani te trezeşti de fapt că trebuie să plăteşti mai mult decât ai plătit pe maşină.

Deşi nu înţeleg de ce apelează la astfel de mârlănii. Dar, cu siguranţă ei au lăsat câteva scăpări în legislaţie pentru a nu plăti nici ei cine ştie ce. În acest caz ori citeşti legislaţia şi pierzi săptămâni bune informându-te şi mergând pe la diverse autorităţi ori pur şi simplu apelezi la o firmă, o agenţie, pentru a face acest lucru pentru tine.

E dificil de preconizat ce se va întâmpla în viitorul apropiat, dacă se vor mări taxele, dacă vor mări preţul carburantului, dacă vor adăuga taxa pe stâlp (fiindcă asta ne mai lipsea, o taxă „exotică”) şi dacă programul Rabla va mai continua. Iar cea mai mare întrebare: dacă vom avea autostrăzi ca în Europa.

Dar ceea ce ştiu e că trebui să fim informaţi, dacă nu avem timp şi răbdare să apelăm la cineva care are şi când avem timp să programăm o întâlnire cu reprezentanţii noştri în Parlament pentru a-i întreba de ce crează şi măresc taxele şi impozitele şi de ce nu depun mai mult efort în combaterea fraudei fiscale a marilor companii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *