Bani din blogging

Înainte să citeşti listele de mai jos trebuie să ştii că pentru a avea căştiga bani trebuie să investeşti timp şi articole în blogul/blogurile tale. Deja după 6 luni de zile, după câteva zeci ori sute de articole proprii, vei putea să căştigi bani din munca ta.  Poate că sună cam mult dar cam aşa stă situaţia. Trebuie să ai un public căruia te adresezi, o nişă, un PageRank şi o oarecare notorietate. Altfel viaţa blogului tău, cât şi a notorietăţii tale, vor fi de scurtă durată.

Dar să spunem că ai investit timp şi articole, ai o nişa, un PR mare şi un număr stabil de vizitatori şi a sosit timpul să căştigi ceva bani. Eu am găsit 4 metode: advertoriale, bannere, concursuri şi afiliere.

Advertoriale

Un advertorial e un articol scris pe blogul tău, de tine ori de alt cineva, contra unei sume de bani ori în schimbul unui produs/serviciu, pentru a promova un serviciu/produs/local.

Un advertorial scris de tine e un articol original (nu e copy-paste) care nu sună a reclamă, are între 400-500 de cuvinte, 1-2 cuvinte cheie şi 1-2 link-uri inserate. Unele firme folosesc site-uri gen http://www.copyscape.com/ pentru a verifica dacă articolul e original.

În România se pune accent pe PageRank şi nu pe numărul de vizitatori. PageRank-ul e un fel de notorietate pe care ţi-o oferă Google, în funcţie de … un algoritm secret. PR porneşte de la 0 până la 10. De cele mai multe ori blogurile active au PR4. Pentru aţi verifica PR intră aici – http://www.prchecker.info/check_page_rank.php

Scriu advertoriale de aproape un an şi jumătate şi am câteva platforme/site-uri de unde obţin advertorialele:

1. E-advertising.co

E site-ul meu prefer fiindcă: găsesc destul de des articole (joburi), de la PR1 (gen 11-12 lei) până la PR4 (28-50 lei), cu un termen de 72 de ore (dacă am fost acceptat). Poţi primi bani ori prin transfer bancar ori prin paypal, îi poţi retrage doar marţi şi doar dacă ai cel puţin 50 de ron. Când te înscrii semnezi un contract şi îţi reţin 16% din impozit. Comunicare e foarte bună, ori pe chatul platformei, ori pe grupul de discuţii de pe Facebook ori prin e-mail. Au fost momente când am cerut să îmi transfere banii pe un alt cont, altul decât cel din contract, ori să îmi trimită banii în euro şi nu a fost nici o problemă.

Plus pe site mai ai şi opţiunea de microjob: distribui un link pe profilul tău de Facebook ori Google + ori Twitter şi primeşti 0.10 ron. Într-o zi au fost peste 270 de microjoburi deci am căştigat 27 de ron.

2. Blogmoney.com/ro/

O platformă pe care am descoperit-o recent, deşi nu are prea multe campanii/joburi are marele avantaj că poţi să decizi preţul unui advertorial și ai la dispoziție 7 zile să scrii un articol. Poţi face retrage doar o singură dată pe lună, ori prin tranfer bancar ori prin paypal.

Are două dezavantaje: nu există o adresă de e-mail ori un chat pe care să o folosești în cazul în care ai nevoie de ajutor ori vrei să faci o plângere iar a doua e că din când în când site-ul cade,  câteodată cu zilele.

3. Bani pe blog

E o platformă uşor de folosit, să îţi înscrii blogul şi să aplici la joburi.

Comunică repede cu bloggeri ori pe chat, pe messenger ori pe grupul de discuţii de pe Facebook. Poţi retrage banii când ai cel puţin 50 de ron (transfer bancar) ori 10 euro (paypal), poţi aplica chiar dacă ai PR0, şi sunt din când în când oferte de inserare a unui link într-un articol vechi. Plus au o pagină cu proiecte pentru freelanceri.

4. Cashmypost.com/ro/

O altă platformă cu care colaborez foarte bine şi eficient.

Preţul pe advertorial e destul de bun, nu e atât de complicat să îmi înscriu blogul iar comunicarea e foarte bună. Doar că am comunicat mai mult prin e-mail decât prin platformă, ceea ce e ok fiindcă atunci când am avut nevoie de bani de pe advertoriale mi-au trimis fără nici o problemă.

5. Dancovision

Nu e vreo platformă de advertorial ci o firmă de web design din Bucureşti care m-a contactat pentru a scrie câteva advertoriale. Am comunicat eficient cu ei şi mi-au plătit la timp advertorialele.

6. Piaţa de advertoriale

Înscrierea blogului e destul de uşor, sunt ceva campanii iar interfaţa e prietenoasă. Cred că e singura platformă care vrea să reţină 21,5 % pentru impozit şi asigurarea de sănătate.

7. Advertoriale.eu

E o platformă serioasă (cel puţin asta am citit pe câteva bloguri) care acceptă bloguri cu cel puţin un an vechime iar dacă eşti pe wordpress e aproape imposibil de recunoscut blogul. Eu nu înţeleg de ce e nevoie de nu ştiu ce cod pentru a-mi recunoaşte blogul? Mă rog….

Comunicare e ok, chiar dacă personal nu am scris nici un advertorial. Am cerut informaţii cum să îmi înscriu blogul, mi-au dat nişte explicaţii dar era prea complicat să le pun în practică. Plata se face de 2 ori pe lună, prin paypal şi au ceva oferte. Preţul variază între 2-6 euro.

8. Hora blogs network

Nu prea am ce sa spun fiindcă la fel trebuie să activez nu ştiu ce cod şi fiindcă sunt pe wordpress îmi este aproape imposibil să fac acest lucru. Există totuşi o opţiune de a scrie advertoriale, fără să inserezi vreun cod, dacă pui un banner pe blogul tău prin care redirecţionezi posibili adverteseri către platformă, astfel vei fi înscris într-o listă de bloggeri.

Nu am scris pentru ei fiindcă nu mi-au validat blogul, deci nu pot să spun dacă plătesc la timp, dacă comunică eficient ori dacă reţin  16% din impozit.

9. Advertorials.ro

Este un formular simplu prin care poţi să aplici, doar că momentan nu am primit nici un răspuns.

10. Piaţa de linkuri

Dacă vrei să-ți valorifici mai bine siteul și să câștigi bani online, publică anunțuri de vănzare de linkuri și articole. Anunțurile conțin date referitoare la paginile în care va fi inclus linkul sau articolul, poziționarea în pagină, tipul de parteneriat și prețul, perioada și condițiile de desfășurare. După publicarea anunțului, începi să primești oferte și le selectezi pe cele mai bune pentru siteul tău. Pe lângă banii pe care ii poți câstiga, este important să închei parteneriate cu siteurile care te vor ajuta să îmbunătățești experiența de navigare a utilizatorilor siteului tău.

Oferta lor e de 10 euro pe link şi 10 euro pe advertorial.

11. Orkestra

Este o platformă nouă care a strârnit reacții în rândul bloggerilor. De ce? Fiindcă primești 100 de euro dacă scrii 30 de articole, pe lună. Iar una din condițiile pentru a fi acceptat e să ai domeniu propriu. De e de bine ori de rău voi veți decide.

12. Make Me Brand – este o platformă recent apărută de advertoriale si concursuri pentru bloggeri.

13. Quickmedia.ro – e o platformă nouă de advertoriale, care oferă și servicii de webdesign, SEO și altele.

Momentan cam acestea sunt platformele/site-urile cu care colaborez ori le-am găsit pe internet.

Voi actualiza lista. Orice sugestie e bine venit.

Bannere

1. AdSense – de la Google

2. SiteScout

3. AdChoices.ro

4. Bursa de Reclamă

5. Hora Blogs Network

6. Etarget

Concursuri

1. Blogal Iniţiative – platformă

2. Blog Awards – platformă

3. Superblog – competiţie anuală

4. Blogwars – competiţie anuală

5. Rețeaua de bloguri – platformă de concursuri în urma cărora căștigi bani.

6. BlogWin

Afiliere

Afiliere ori marketing afiliat: scrii un articol, ori mai multe, ori afişezi un banner pe blogul/siteul tău şi tu primeşti un comision dacă unul ori mai mulţi vizitatori de pe blogul tău cumpără un produs/serviciu în urma unul click pe link/banner.

1. Profitshare – platformă

2. 2parale – platformă

3. Altex Afiliere

4. Diablos Computer – au şi ei un program de afiliere

5. Fancumparaturi.ro

6. Novisnet

7. Piaţa Digitală

6 thoughts on “Bani din blogging”

  1. @Dan: trebuie sa incepi de undeva. Oricum daca ai un blog foarte cunoscut si pe domeniu propriu poti negocia sa scrii un advertorial pentru 200-400 de lei ori sa ai bannere. Cateodata ai nevoie de bani si faci compromisuri pentru ai obtine. Desi daca ai prea multe advertoriale si putin continut original atunci si Google si cititorii te vor taxa.

    Reply
  2. Ce parere ai de faptul ca ti se cere cnp,seria,nr si chiar si actul de identitate? Tu ti-ai dat aceste date? (pe e-advertising.co). Datele sunt pastrate in siguranta? Din cate am inteles cu aceste date ti se poate face rau..

    Reply

Leave a Comment