Iarna aceasta

Pe la început de toamnă se anunțase că iarna aceasta va fi una din cele mai geroase și grele din câte am văzut. Lumea s-a panicat, au început să ia la rost acele instituții și agenții responsabile cu dezăpezitul, să întrebe Guvernul ce are de gând să facă dacă viscolul va veni și va acoperi țara.

Însă cu cât trecea timpul cu atât discuțiile despre acest subiect s-au rărit și am început să vorbim despre alte subiecte interesante și actuale, de exemplu ce face nu știu ce vedetă cu viața ei privată. Chestii care atrage prostimea și te face să nu te mai gândești la problemele de zi cu zi.

Oricum nu prea avem ce face dacă Guvernul vrea să impună taxă pe stâlp și să mărească pe celelalte. Doar nu sunt atât de competenți încât să combată frauda fiscală și să aducă o parte din cele 50 de miliarde de euro către bugetul statului și să mai relaxeze puțin din buzunarele cetățenilor. Oricum astfel de subiecte nu ne interesează și cum decembrie a venit și a plecat ne-am spus că de acum nu va mai veni acel ger și viscol ce a fost pe buzele multor români în urmă cu ceva luni. Și chiar dacă va veni vor fi câțiva fulgi și câteva zile de minus 2-5 grade. Ca și în anii anteriori, nu?

Păi uite că în urmă cu ceva săptămâni a început să ningă și să ningă, să vină un ger și un viscol care să aducă codul roșu pentru prima oară în România

Iar presa din opoziție a intrat într-o isterie de acuzare a actualului Guvern. Că totul e de vina lor și că baronii locali sunt cei care profită de pe urma acestei situații, că dezăpezesc ori nu fiindcă sunt nu știu ce interese economice. Că viscolul umflă conturile lui Voiculescu și tot felul de știri de genul care arată paranoia și situația actuală a poporului român.

Da, adevărat e că sunt oameni care profită și își vor umple conturile de pe urma acestei situații însă nu cred că există vreo conspirație extraordinar de complicată. Până la urmă suntem un popor care acceptă multe câcaturi politice și economice doar din simplu motiv că nu suntem învățați să ne susținem punctul de vedere, să avem o coloană vertebrală. Deși situația a început să se scimbe de ceva luni.

Iar această vreme va mai ține probabil ceva săptămâni ori chiar luni de zile. Zăpada va creste și va provoca ceva inconveniențe pentru mulți. Dar pe termen lung e benefic pentru noi, pentru pământ și pentru agricultură. De vom avea o vara secetoasă vom avea revervele subterane de apă, oferite de această iarnă, de pe urma căruia vom putea beneficia ori cu o pompa submersibila ori folosind căldările.

0 comentarii la „Iarna aceasta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *