Roots Revival Romania – Cluj

Pe 26 februarie, începând cu ora 19:00, clujenii vor avea ocazia să meargă la un concert inedit, unde șase  muzicieni din șase țări ale lumii se întâlnesc în România pentru a da viață unui proiect inedit, în care muzica tradițională și jazzul se îmbină într-o armonie perfectă.

Roots Revival Romania

Artiști pasionați în egală măsură de tradiție și inovație vor conduce publicul într-o călătorie jazzistică  de excepție, către inima folclorului românesc: Mehdi Aminian din Iran (ney), Monica Mădaș din  România (voce), Mehmet Polat din Turcia (oud), Emmanuel Hovhannisyan din Armenia (duduk),  Meg Hamilton din Marea Britanie (vioară), Ruven Ruppik din Germania (percuţie) și Akash Bhatt din  India (percuție). Turneul are loc în perioada dintre Sărbătoarea de Dragobete și cea de Mărțișor, cei  șase muzicieni vizitând orașele Brașov (25 februarie, Sala „Patria” a Filarmonicii), Cluj-Napoca (26  februarie, Casa Studenților), Timișoara (27 februarie, Sala „Capitol” a Filarmonicii) și București (1 martie, Sala Radio). Toate concertele încep de la ora 19:00. Pentru noutăți vă recomand să accesați pagina de Facebook, aici iar pentru a cumpara un bilet accesați acest link.

Festivalul a început în 2013 la o tabără de creație din Maramureș iar anul acesta s-a extins în patru orașe.  „Frumusețea unui astfel de demers muzical constă în faptul că nu știi de la început către ce te  îndrepți. Ai o bază sonoră de la care pornești, iar apoi fiecare aduce în proiect parte din sufletul său.  Toți cei șapte muzicieni vor veni din diverse colțuri ale lumii la București, cu o săptămână înainte de  începerea turneului și vor crea spectacolul de la zero.” spune Mehdi Aminian, inițiatorul și  coordonatorul proiectului.

Astfel dacă vrei să mergi la un spectacol inovator te invit să participi. Dacă nu ești convins atunci poți asculta câteva melodii de pe Youtube:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lMxbIptMlFM?list=PL40bSdpQjo1CCW97wn8BtgKGNwE4X9d3Z&w=560&h=315]

0 comentarii la „Roots Revival Romania – Cluj”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *