Seară culturală rusească la Cinema „Mărăști”

Într-un oraș studențesc și activ ca Clujul nu te poți plictisi, decât dacă vrei.

Mâine, 27 februarie 2014, începând cu ora 17:30, la Cinema Mărăști, va fi difuzat filmul Prizoniera din Caucaz. Un film rusesc, din 1967, în regia lui Leonid Gayday.  Evenimentul de pe Facebook aici.

Intrarea este gratuită și are subtitrare în română (cel puțin așa mi sa spus).

Eu recomand să vii (dacă ești în Cluj) fiindcă așa vei avea contact și cu o cultură care apropiată cu a noastră și vei cunoaște oameni noi.

 

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Dialog European şi Diplomație Culturală împreună cu Centrul Cultural Rus în cadrul proiectului cultural CINECULT Europa 2014.  Acest proiect are ca scop promovarea elementelor de cultură din ţările Europei Centrale şi Răsăritene, prin intermediul producţiilor cinematografice. Partenerul principal al acestui program este Primăria Municipiului Cluj-Napoca, prin Centrul de cultură urbană Casino.

Proiectul „CINECULT Europa 2014” va prezenta, pe toată durata anului 2014, câte două filme aparținând a 12 culturi central-est europene. Centrat pe dimensiunea culturală a comunicării, filmele proiectate bilunar vor prezenta culturi naționale și modul în care exponenții acestora interacționează și comunică cu exteriorul.

0 comentarii la „Seară culturală rusească la Cinema „Mărăști””

  1. Ar fi util daca multi dintre noi al lasa la o parte „ura” legata de acest spatiu si am privi aceasta zona din perspectiva culturala…am descoperi niste lucruri destul de interesante si frumoase…ar fi pana la urma si un exercitiu de bun simt cultural, ca sa zic asa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *