Stil de viață sănătos

Să ai un stil de viață sănătos poate fi puțin cam dificil și scump, dar e necesar. De ce spun asta? Fiindcă junk food-urile sunt ieftine și la tot pasul, fiindcă salariile în România sunt relativ mici, chiar și cele medii sunt mici, comparând cu țările din Estul și Centru Europei, care sunt în Uniunea Europeană. Fiindcă E-urile sunt la tot pasul, fiindcă ne este mai ușor să mergem cu mașina ori să luăm liftul decât să mergem pe jos, fiindcă atunci când mergem pe jos inhalăm toxinele de la mașini și tot așa, vom avea probleme serioase de sănătate.

Să ai un stil de viață sănătos poate fi destul de simplu, doar că comoditatea și lenea ne omoară. Ne este mult mai simplu să ne uităm la un film când afară e soare și frumos iar o mică plimbare e excelent pentru sănătatea corpului și a minții, ne este mai ușor să cumpărăm produse ieftine și cu multe chimicale de la vreun supermarket decât să cumpărăm de la un magazin bio, ne este mult mai ușor să bem cantități industriale de cafea ori de alcool decât să savurăm o singură cafea pe zi ori un pahar de vin/bere cu prietenii, ocazional, e mult mai ușor să dăm vina pe alții, pe sistem ori pe programul de lucru care nu ne permite să avem un stil de viață sănătos, fiindcă nu vrem să recunoaștem că noi suntem direct responsabili pentru ceea ce suntem și facem. Desigur există variabile din exterior care ne influențează deciziile, cum ar fi un accident ori alte probleme de genul, dar în general noi ne decidem propria soartă, propriul drum în viață. Iar eu cred că de cele mai multe ori ne plângem și nu acționăm datorită comodității. Creierul ne spune că mai bine facem mâine exerciții, că data viitoare vom cumpăra mâncare sănătoasă fiindcă acum ne e foame ori nu avem bani și tot așa. 

Desigur și reclamele au o vină. Ne influențează subconștientul în a alege anumite produse fiindcă credem că vom deveni mai frumoși, mai inteligenți, mai atrăgători ori mai fericiți dacă vom cumpăra acel produs. De exemplu: dacă vei o sticlă de cola imediat o asociezi cu fericirea, cu un grup de prieteni care vor să se simtă bine, ori cu un moment fericit cu familia ta, nu? Fiindcă asta vinde produsul. Iar dacă bei 2 litri într-o oră vei realiza că în acel moment WC e cel mai bun prieten al tău.

Noi suntem responsabili de viața noastră și de deciziile noastre. Dacă vrem să fim influențați de reclame și să avem un stil de viață precar cu multe medicamente și internări în spitale (pe la vreo 45-60 de ani) atunci e bine să lăsăm subconștientul influențat de reclame să ne ghideze viața. Dar dacă vrem să avem un stil de viață sănătos, să ne bucurăm de momentele importante în viață, să trăim viața așa cum vrem trebuie să îi arătăm subconștientului cine e la conducere, să lăsăm comoditatea de-o parte, să facem exerciții fizice, să medităm, să mâncăm sănătos și să fim cât mai informații cu privire la cum e bine să ai un stil de viață sănătos.

0 comentarii la „Stil de viață sănătos”

    1. Adevarat. Insa daca ai o singura sursa de venit atunci cu siguranta nu vei avea prea multa libertate financiara. Ori daca ai facut prostia si ti-ai facut un credit bancar pentru a cumpara un televizor cu plasma (vorbesc teoretic, nu despre tine) atunci cu siguranta vei ramane la acelasi nivel.
      Cine vrea sa aiba un stil de viata sanatos si libertate financiara o poate avea. Doar ca nu e usor si trebuie destul de multa munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *