Despre videochat

Se pare că această meserie încă e profitabilă în România. Mi-a venit ideea să scriu acest articol după ce am citit mai multe anunțuri, în ziare și pe platformele de recrutări online. Subiectul nu e nou și sunt păreri diferite, că fetele practică prostituție online ori sunt pur și simplu dame de companie care poartă conversații cu indivizi ciudat din punctu de vedere social, care au și ceva bani.

Indiferent de punctul de vedere am fost curios să știu în primul rând ce zic unele site-uri, care au cât de câtă credibilitate în ochii mei, și ce e de fapt. 

Videochatul, ori adult streaming, înseamnă comunicarea dintre două persoane prin intermediul unui calculator/laptop (conectat la internet) și al unei camere video. Conversațiile dintre modele și clienți variază, de la teme cu caracter erotic,până la hobby-uri, muzică, cărți, filme etc.. Ceea ce este interesant este că modelul are posibilitatea de selecta interlocutorii și, implicit, de a conduce conversația spre tema dorită. Deși cred că depinde și de numărul de clienți și dacă ating un anumit target. Dacă nu, presupun, că trebuie să accepte pe oricine.

Se pare că videochat-ul este o activitate legală, fiind reglementată de Legea 196/2003, ulterior modificată și completată prin Legea 496/2004. Deci o companie care activează în această arie plătește și taxe iar modelele sunt angajate cu contract de muncă și sunt folosite softuri cu licență. Presupun că Poliția ori SRI-ul se uită atent la astfel de firme fiindcă dacă fac o greșeală imediat sunt băgați la pârnaie. Nu țin apărarea la astfel de companii, însă logic așa ar trebui să fie. Fiindcă Poliția ori SRI-ul trebuie să mai prindă ceva „oameni răi” iar cei mai ușor de supravegheat sunt cei publici, în acest caz videochat-ul.

Următoarea întrebare e cum se câștigă bani din această activitate? Se pare că clienții plătesc pentru fiecare minut/secundă de conversație cu fetele. Conversațiile dintre un client și o fată sunt private, nimeni nu poate invada intimitatea discuției. Fata poate alege tema discuției, adult sau non-adult, și poate aborda orice atitudine dorește în fața camerei video. În orice moment au posibilitatea de a verifica câți bani au câștigat.

Sunt câteva aspecte la care cineva care alege să practice această meserie trebuie să fie atent, în special la început: nu trebuie ales un studio care promite bonusuri la angajare sau promite câștiguri de 1000000 euro pe lună; studioul să respecte legile în vigoare și să încheie un contract de muncă, altfel poți anunța Poliția printr-un singur apel la 112 (știi ce fericiți vor fi că au capturat pe cineva care practică videochat ilegal?) ; și cică un studio de video-chat profesionist va fi localizat într-o vilă sau spațiu de birouri, nu într-un apartament. Deși am auzit povești de succes de firme de videochat deschise în apartamente iar într-un an-doi și-au cumpărat vile.

Dacă cauți firme pe internet găsești destul de multe, cum ar fi www.hotcamstudio.ro  dar și altele.

Eu cred că acest gen de meserie e pentru persoanele care momentan nu au bani ori arată bine ori pur și simplu nu sunt pudice ori inhibate și vor să câștige ceva bani în plus. Deși, sincer să fiu, doar o singură amică a recunoscut că lucrează în videochat și asta a fost în urmă cu 3-4 ani de zile. Deci această meserie încă e un tabu în România.

0 comentarii la „Despre videochat”

  1. Videochatul este o afacere profitabila atata timp cat iti tratezi bine angajatele, nu le minti, nu le arzi la bani, nu urli la ele. Ofertele sunt foarte multe si multe dintre ele false! Pacat. Nu tot ce zboara se mananca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *