Site de anunțuri naționale

Recent am dat peste un site care oferă posibilitatea să publici anunturi ziare nationale  și locale atât cele care sunt pe hârtie cât și cele online. Mi se pare o idee bună, în special dacă vrei să vinzi un apartament, dacă îți cauți un partener de afacere ori dacă ai un proiect finanțat de U.E. și ai un buget special dedicat informării publicului cu privire la activitățile și reușitele proiectului tău. 

Pe partea de online sunt 355 de site-uri și toate județele au cel puțin 3 ziare unde poți să publici anunțul, deși mi se pare puțin cam trist faptul că Bucureștiul are inclus doar 3 ziare în listă, dar cel puțin Clujul are vreo 16 posibilități. De curiozitate am vrut să văd cum funcționează sistemul așa că am ales un caz ipotetic: Rubica – Diverse, Vreau să apară de 3 ori în ediții consecutive  și 30 de cuvinte ar trebui să plătesc fix 323,57 LEI cu tot cu TVA. Ceea ce nu e o sumă extraordinară dacă stai și ei în considerare că anunțul îmi va apărea simultan în 8 publicații – pentru 2 apariții la fiecare ziar + postarea anunțului pe 355 de situri online.  Pachetul „Nord Vest” cuprinde următoarele ziare: Crai Nou (județul Suceava, tiraj 7.500 exemplare); Crișana (județul Bihor, tiraj 7.597 exemplare); Gazeta de Nord Vest (județul Satu Mare, tiraj 3.000 exemplare); Graiul Maramureșului (județul Maramureș, tiraj 8.000 exemplare); Informația de Vest (județul Bihor, tiraj 3.800 exemplare); Mesagerul de Bistrița (județul Bistrița-Năsăud, tiraj 4.500 exemplare); Monitorul de Cluj (județul Cluj, tiraj 5.000 exemplare); Ziarul Hunedoreanului (județul Hunedoara, tiraj 7.000 exemplare) + anunțul apare și pe 355 de situri.

Desigur un astfel de site care îți publică anunțul la nivel național ori local, în câteva ziare ori câteva zeci, se merită atunci când ești dispus să învestești bani, când trebui neapărat să cumperi ori să vinzi un apartament/vilă și site-urile de anunțuri de genul Tocmai și Mercador nu mai sunt suficiente ori atunci când ai accesat un fond european și ai inclus un buget destul de consistent pentru licitație și diseminare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *