Opțiuni în Botoșani

Într-un oraș ca Botoșani nu prea găsești multe chestii interesante de făcut ori de găsit (cumpărături/spații de locuit etc.). Nu fiindcă ar fi un oraș mic ci fiindcă nu prea e dezvoltat, are doar câteva ramuri dezvoltate, insuficient pentru a atrage alți investitori, pentru a avea salarii mari (aici dacă ai 800-900 de lei înseamnă că o duci bine) și pentru a avea diversitate în alegeri.

Alegeri gen: unde să îți petreci nopțile ori week-end-urile, îmbrăcăminte ( în special dacă ești femeie nu prea ai diversitate în haine, cum ar fi jachete dama) , produse (cosmetice/întreținere corporală) ori pentru ați întreține câteva hobby-uri și altele.

În orașe mai mare, în special în centrele universitare ai multe opțiuni și posibilități. De exemplu eu aș vrea să încep antrenamente pentru alpinism ori să merg la o piscină relativ ieftină (până în 20 de lei ora) cel puțin o dată pe săptămână însă nu am astfel de posibilități. Nici măcar în Suceava, care e un oraș destul de mare și cu o Universitate.

Un oraș ca Botoșani e bun pentru ați crește copii, pentru a avea o viață relativ liniștită ori pentru ați cumpăra o casă cu ceva pământ și să îți petreci restul vieții în liniște și înconjurat de nepoți. Însă pentru a avea un stil de viață încărcat cu diverse activități folositoare pentru dezvoltarea personală și profesională…..cam greu. Dar asta nu înseamnă că e un oraș mort, cu clădiri gri, de pe care cade tencuiala. Dacă cauți poți găsi vreo 3-4 cluburi de arte marțiale și kung-fu, cursuri de dans de societate pentru adulți, cursuri de limbi străine (contra cost), ceva săli de fitness și dacă ești pasionat de ciclism ai 1-2 grupuri active. Pe lângă mai sunt și câteva ONG-uri active, unde sunt și adulți (gen ADOR, Crucea Roșie ori B-Right Media) ori dacă ai până în 18 ani este opțiunea cercurilor de la Palatul Copiilor Botoșani, vreo 2 cinemauri și un mall. Iar din când în când lumea se mai implică în activități de voluntariat, de genul: Let’s Do It Romania și dacă ești bun pe partea de IT/web design atunci poți să lucrezi de acasă cu un salariu de București.

Deși sunt câteva opțiuni viabile și interesante, până la urmă nu sunt suficiente și nici nu ai diversitate. Am auzit că prin 2015 vor da drumul unui amfiteatru și a unei piscine, dar până atunci mai e. Și probabil va avea aceeași soartă ca și mall-ul din Botoșani: va fi amânat câțiva ani fiindcă nu vor fi suficiente fonduri iar după câteva luni lumea se va plictisi de el. Dacă ar exista o sală de cățărat cu siguranță ar atrage oameni și din afara județului. Depinde de cât de bine va promova.

Mă oftic, pe moment, fiindcă nu prea sunt opțiuni și nu este diversitate. Dar cred că până la urmă nu e atât de important să ai 10 hobby-uri, 2-3 ar fi suficiente, nu?

0 comentarii la „Opțiuni în Botoșani”

  1. Nu e numărul de hobby-uri care contează, ci mai degrabă modul în care le practici. Dacă te implici, în egală măsură, în toate cele 10 hobby-uri pe care deții, foarte bine de tine. Dar, în același timp, un număr mai redus îți permite să oferi mai multă atenție activităților pe care dorești să le practici. Ca vorba aceea: „Ești bun la toate, dar maestru la nimic”. Și, pe partea despre Botoșani, cuvântul „agitație” nu se înțelege deloc cu orașul. Micul Boston este un oraș unde te poți plimba liniștit, fără grija că există aglomerație.
    Eu personal consider acest oraș ca fiind nava mamă de unde plec, călătoresc și văd, dar mă întorc fiindcă aici îi pot spune acasă.

  2. Cineva visează de cel puțin 10 ani să facă un perete de cățărare la BT 😉 Un ”prototip” mic dar funcțional a fost construit acum ceva ani și încă mai există în anexa unui amic. Dacă ești curios și doritor de-adevăratelea de cățărat vino la magazinul de biciclete din M. Kogălniceanu nr. 1 și discută cu Vali!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *