Ce este un blog?

La blogmeet-ul 2.5 de sâmbătă au venit două bloggerițe noi (Ioana și Magda), care sunt și jurnaliste la Ziarul Buzz, și ne-au pus o întrebare atât de simplă încât am rămas blocat puțin: ce este un blog? 

Având blog de ceva timp nu m-am mai gândit la acest subiect de…prin 2010, cred. O întrebare care merită un răspuns simplu și concret. Din punctul meu de vedere, un blog (personal, a unei companii ori a unei instituții) are următoarele elemente:

– oferă posibilitatea cititorilor de a comenta un articol. După cum bine observă Marius SescuUn blog fără comentarii nu mai e blog, ci doar un site cu articole.

articolele sunt afișate în ordine cronologică inversă (cele mai noi apar imediat, sus, la vedere).

articolele sunt scrise pentru cititori (nișat ori general). Cred că această regulă nu se aplică atunci când scrii advertoriale, participi la concursuri, postezi comunicate de presă ori scrii pentru tine chestii foarte personale fără să te intereseze reacția publicului.

articole sunt periodice ori actualizate. Nu e suficient să scrii o dată la 2-3 luni de zile. Conform zelist.ro un blog activ e cel care are cel puțin un articol/post pe săptămână.

– în general articolele trec prin filtru personal.

În mare cam acestea sunt caracteristicile esențiale a unui blog. Că trebuie să arate într-un anumit fel, cât de etic e să scrii doar pentru banii ori câtă libertate ai, sunt discuții pe cât de complicate pe atât de interesante.

Poate le vom aborda la următorul Blogmeet Botoșani, care va fi cu siguranță în vacanța de Paști (fiindcă ne-am gândit și la studenți botoșăneni 😀 ). Dacă ești din Botoșani, ori doar prin trece, te așteptăm să vii la Blogmeet 3.5. De asemenea dacă ești din Botoșani să știi că avem un grup pe Facebook dedicat celor ca tine.

blogmeet 2.5

 

Sursa foto

7 thoughts on “Ce este un blog?”

  1. bravo, unele chestii merita a fi explicate, nu avem de unde sa cunoastem care sunt pasii unui blog, totusi, mai sunt multe de adaugat la lista, pe alte dati, caci la Botosani nu ajung prea curand 😛

    Reply

Leave a Comment