Donează roșu pentru România

Fiindcă nu mă prea uit la TV mai aflu despre astfel de campanii de la bloggeri pe care îi urmăresc, în acest caz Simona Mocanu.

Ideea campaniei “Donează roșu pentru România” mi se pare extraordinară fiindcă încearcă să mobilizeze românii să doneze sânge, într-o ţară care se află pe ultimele locuri la acest capitol. Doar 17 din 1000 de români sunt donatori (asta înseamnă sub 2%)! La noi, oamenii încă mor doar din cauza lipsei de sânge! Accidente sau boli ca hemofilia fac victime. Speranţa de viaţă a acestora e într-o doză, care rămâne goală.

În online, românii pot susţine în continuare cauza accesând aplicaţia facebook “Doneaza rosu pentru Romania”, în care fiecare utilizator găseste lista cu cel mai apropiat centru de donare şi îşi poate schimba poza de profil cu sloganul campaniei. Deși ar fi indicat să susțineți această campanie nu doar prin schimbarea pozei de profil ci și prin acțiune: donând sânge.

În Botoşani, Centrul de Transfuzii Sanguine este pe str. Marchian, nr.91, puțin mai jos de Spitalul de Urgență. Telefon: 0331 401627

DONEAZA_macheta140x220cm

Sursa foto

Campania este o iniţiativă pro bono a Geometry Global pentru Observator.tv

0 comentarii la „Donează roșu pentru România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *