Ceas Orient

Într-un articol anterior am spus că e la modă ca un bărbat să aibă un ceas de mână. De fapt ceasul e singura bijuterie pe care un bărbat și-l poate permite. O concluzie pe care am tras-o după anumită discuții și după ce am citit mai multe articole pe această temă.

Cică cel mai bun ceas e ceas orient, fiind de calitate mare. E o firmă din Japonia fiind și cel mai mare producător japonez la nivel global, fiind un nume legendar în industria ceasurilor de mână. Dacă în Europa se spune calitate germană, în orient se spune calitate japoneză. Ei sunt cei care au au inventat și dezvoltat funcția power reserve la ceasurile mecanice de mână, plus produsele lor se adresează atât oamenilor din clasa mijlocie cât și celor înstăriți, fără să facă compromisuri cu privire la calitate și cuprinde toate stilurile precum ceasuri sport, ceasuri elegante, ceasuri casual, ceasuri dress, clasice. Modelele economice au prețuri de pornire începând de la 200 RON. Modelele de top pot depăși chiar și 5000 RON. Dar pentru cei care cheltuie lejer 1000 de euro pe seară nu cred că ar fi o problemă banii.

Citisem pe forumuri că aceste ceasuri rezistă și decenii, iar un tip și-a curățat ceasul doar de 2 ori în 10 ani de zile. Dar în același timp există multe imitații pe piață. Unele le poți depista după prețul mic pe care îl au dar mai sunt unii care îl vând cu prețuri ce par normale pentru o astfel de firmă, în special dacă ceasul se vinde la second – hand însă când l-au primit și-au luat țeapă. Din acest motiv e recomandat să îl alegi când ai pe cineva care se pricepe cât de cât. Ori care are un astfel de ceas și știe câte ceva despre el.

Citisem că se recomandă un ceas mecanic automatic pentru calitatea calibrelor sale precum și pentru tradiție. Dacă dorești precizie maximă și funcții te poți orienta la modelele quartz.

Ar mai fi destul de multe de discutat despre acest subiect dar cred că mă voi opri aici.

Cum am spus ceasul e singura bijuterie pe care un bărbat o poate avea pe el iar alegerea lui e importantă, reflectând atât stilul cât și personalitatea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *