Susține echipa României la Campionatul Mondial…

În România se întâmplă lucruri bune, acțiuni și proiecte care au un impact, ori local ori național. Doar că de cele mai multe ori nu știm de ele, în mare fiindcă nu sunt promovate destul de mult. Dar aici intervine bloggerul/bloggerița, care nu e limitat de cerințele și criteriile presei tradiționale și promovează acele acțiuni și proiecte pe care el/ea le consideră importante.

Vreau să îți aduc la cunoștință ceva important: participarea României la Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare.

Și după cum bine ai ghicit țara noastră s-a calificat la acest campionat, presa tradițională nu prea face vâvlă, însă noi da. Sunt 9 câini care s-au calificat dar au nevoie de susținerea financiară a noastră.

Centrul de Educare Canină România (CEdC) din Craiova eu un centru pilot naţional de selecţie şi formare al câinilor de căutare-salvare şi al voluntarilor care doresc să se implice în activităţile de emergenţă şi în situaţii de urgenţă. În activitatea sa de peste 15 ani, CEdC a reprezentat România în peste 35 acțiuni și activități naționale și internaționale umanitare, de emergență și chinologice, a participat în 12 acțiuni NATO, UE, ONU-INSARAG precum și la peste 60 de expoziții și examene canine.

Centrul de Educare Canină România este:

– membru și reprezentant al României la IRO (Organizația Mondială a Câinilor de Salvare, cu sediul în Salzburg /Austria);

– partener al celor mai importante organizaţii naţionale şi internaţionale de profil.

Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare se desfășoară în fiecare an și are drept scop schimbul de experiență între echipele participante, dar și menținerea în cea mai buna formă fizică a eroilor canini. Anul acesta se va desfășura în Italia, între 20 și 24 august. În anul 2009, acesta a fost organizat chiar în România, mai exact la Craiova. Printre probele la care sunt supuși prietenii noștri necuvântători se regăsesc:

– proba de căutare sub dărâmături;

– proba de căutare în teren accidentat;

– proba de urmă;

– proba de salvare din apă.

Eu îl adopt, virtual pe labradorul Nesie Liguard. Este campion național la individual RH T, locul 9 cu echipa la Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare 2012 – FCI WCH.

2.-Corina-DIACONU

Câteva informaţii despre premiile câştigate de câini şi de stăpânii lor, care participă la Campionatul Mondial:

1. Liviu Ionescu – cu labradorul Neky Liguard – triplu campion national RH FL, atit la individual cit si pe echipe IPO-RM, locul 9 la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012- FCI WCH (din Top 100), campion international;
2. Corina Diaconu – cu labradorul Nesie Liguard – campion national la individual RH T, locul 9 cu echipa la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012 – FCI WCH;
3. Carmen Popescu – cu labradorul Yaro Pit Black Tiger – vicecampion national RH FL, campion national pe echipe IPO-RM;
4. Elvis Tița – cu ciobanescul alb elvetian Dias – vice campion national IPO-RM;
5. Daniel Oacă – cu labradorul Next Liguard – vice campion national RH F, vice campion national cu echipa IPO-RM, locul 9 cu echipa la Campionatul Mondial al Cainilor de Salvare 2012 – FCI WCH;
6. Robert Berendei – cu labradorul Edelhund Aldo Goldi – campion pe echipe IPO-RM.

Pentru ai ajuta mai jos ai contul la care se poți face donaţii pentru a susţine participarea echipei:

Asociatia Centrul National de Educare Canina, banca BRD sucursala Craiova,
cod IBAN : RO17BRDE170SV85727541700 – cont în euro, SWIFT : BRDEROBU,
cod IBAN: RO06BRDE170SV37720521700 – cont în lei

 

CEC Cdec

 

Leave a Comment