Youtube: Crash Course

Crash_Course_Youtube_logo

Crash Course este unul din canalele preferate, combinând eficient partea educativă cu animația, lungimea unui episod e între 10-15 minute, perfect pentru Generația Y. Prezentatorii sunt doi frați, Hank și John Green, ce țin cursuri despre știință și umanitate (istorie, psihologie, chimie, biologie etc.).

Canal CrashCourse are peste 2,3 milioane de abonați și peste 146 de milioane de vizionări.

Personal îmi plac cursurile despre istorie și psihologie.

Primul curs, care mi-a atras atenția și m-a convins să fiu printre abonații lor, este Istoria Lumii.

Crash Course Istoria Lumii a fost prima serie lansată pe canal, între 26 ianuarie – 5 noiembrie 2012.

De-a lungul unui episod, Green, gazda și producătorul executiv al show-ului, elaborează pe tema prezentată la începutul videoclipului. De asemenea, el merge către “Bula Gândirii” (sună mai bine în engleză Thought Bubble), o animație care explică ceea ce gândește. Stan Muller (un nume pronunțat frecvent) este editor și producător.

Crash Course Istoria Lumii dispune de o serie de teme repetative, cum ar fi “Scrisoarea deschisă”, un segment în care Green deschide primul “Compartiment Secret” și apucă ceea ce este în ea, apoi citește o scrisoare deschisă către un istoric, o perioadă, un lucru ori un concept. Conținutul Compartimentului Secret are legătură cu focusul principal al videoclipului. Ocazional Green conversează cu o versiune mai tânără de el insuși, ce îl numește “Eu din trecut”, la care răspunde la întrebări naive ori evidente ori declarații cu privire la subiectul videoclipului.

Cred că am spus totul despre canal. Aaaa am uitat să îi menționez pe mongoli dar te voi lăsa să îi descoperi.

Sursa foto

3 thoughts on “Youtube: Crash Course”

  1. BUNA ZIUA, RAZVAN! NU TE SUPARA CA INDRAZNESC SA TE ROG DACA AI PUTEA SA-MI INDICI CEVA ASEMANATOR CU ”CRASH COURSE”… DAR IN LIMBA FRANCEZA!

    AS AVEA MARE NEVOIE … SI TI-AS RAMANE PROFUND INDATORATA! INSPIRATIE SI MULTE MULTUMIRI, CORNELIA

    Reply

Leave a Comment