Chestionare auto DRPCIV oficiale

drpcivFoarte mulți elevi care fac școala de șoferi și au de urmat un examen, se tem pentru că nu știu cum să procedeze corect pentru a obține examenul de teorie. Profesorii de legislație rutieră nu-i ajută foarte mult pe elevi când vine vorba de pregătire. Chiar dacă le recomandă manualele de legislație rutieră și chestionarele auto din carte, NU este suficient. În plus, chestionarele auto din manuale sunt total diferite față de respectivele chestionare auto DRPCIV. Este evident că fiecare instructor/profesor de legislație rutieră, vrea să aducă profit școlilor de șoferi la care aceștia lucreză.

Cea mai bună și cea mai eficientă metodă pentru a te pregăti de examen, este să rezolvi chestionare auto DRPCIV. (mă refer la chestionarele auto oficiale, care le vei întâlni la examen) Aceste chestionare sunt dezvoltate pe baza legislației rutiere, iar practic când le parcurgi, înveți legislație rutiere. Structura lor este alcătuită pe: noțiuni de mecanică; indicatoare și marcaje rutiere, contravenții, infracțiuni; măsuri de prim ajutor;  codul rutier și regulamentul rutier. Anumite întrebări pot avea mai multe răspunsuri corecte. De obicei, la examen vei întâlni cam trei întrebări cu mai multe răspunsuri corecte. Acele trei întrebări vor veni la jumătatea examenului și pot fi două întrebări cu două răspunsuri corecte sau o întrebăre cu trei răspunsuri corecte. La întrebarea cu trei răspunsuri corecte, vor semăna răspunsurile între ele sau vor fi plauzibile în fiecare argument.

Cum trebuie să se desfășoare examenul?

La începutul examenului vor veni trei întrebări de acomodare cu răspunsuri simple. Nu este neaparat să răspunzi corect, dar ca să îți intri în formă, e mai bine să răspunzi corect. Emoții este firesc să ai, dar cum întrebările nu sunt cronometrate pe timp, îți poți tempera emoțiile. Examenul conține 26 de întrebări cu trei variante de răspuns și 30 de minute de lucru.

În prima etapă trebuie să treci (rezolvi) de toate întrebările DRPCIV pe care le știi. Așadar, vei acumula cât mai multe răspunsuri corecte și te vei apropia de final mai rapid. Pentru întrebările pe care nu le știi, va trebui să folosești opțiunea de a răspunde mai târiu. Foarte mulți elevi cad examenul pentru că nu folosesc această opțiune. Nu este indicat deloc să răspunzi la întrebări cum vin ele la rând.

La final vor rămâne întrebările pe care nu le știi (de obicei întrebări cu imagine), dar aici trebuie să fii atent pentru că au răspunsuri logice și poți răspunde corect cu ușurință. Nu te grăbi pentru că ai suficient timp. Încearcă să obții cât mai multe răspunsuri corecte, examinatorul va aprecia acest fapt.

Nu uita să folosești opțiunea de a răspunde mai târziu! Succes la examen.

Material de Ovidiu Drobotă (guest post)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *