Investești în resurse și economisești timp

În zilele noastre nu e ușor să îți administrezi timpul eficient. Suntem bombardați de mesaje publicitare, internetul, în special Facebook-ul, ne captează atenția, cel puțin o oră pe zi, trebuie să fim multi tasking pentru a fi eficient.

Nu toată lumea are un stil de viață agitat ori ocupat. Sunt oameni care nu au prea multe probleme fiindcă nu au multe responsabilități, dar astfel de persoane nici nu iasă în evidență. Dar din ce în ce mai mulți oameni, în special din mediul urban, au parte de agitație și simt că nu au timp suficient. Sunt oameni în companii care lucrează peste program pentru a atinge obiectivele din acea zi, sunt proiecte mari cu resurse multe. Fiindcă trăim într-o eră a vitezei și informației sunt multe resurse care pot ajuta să economisești timp și bani, resurse ca project managment software ori alte programe asemănătoare.

Atunci când sunt folosite ele pot ajuta să economisești și nervi chiar să păstrezi și oamenii în echipă. Plus ai timp să faci altceva, ori să faci alte task-uri ori să petreci mai mult timp cu familia și tot așa. O companie, o instituție ori un ONG ce are mai multe de 20 angajați/membri ar trebui să înțeleagă și să folosească eficient resursele disponibile.

Eu am lucrat mai mult în mediul asociativ și știu prea bine cât de important e să contorizezi, să monitorizezi, să ai rapoarte. Nu doar că ajută să ai un management intern mai bun dar poți obține informații prețioase pentru parteneri, sponsori și finanțatori. Și desigur ai o evidență clară a ceea ce se întâmplă în propria organizație. Dar dacă organizația are parte de o finanțare europeană un program de management e obligatoriu, pentru a economisi timp, bani și alte resurse. Oricât de bun organizator ai fi și oricât de multă experiență ai avea tot ai nevoie de ajutor.

În urmă cu ceva ani eram la un training internațional la Predeal și am cunoscut o tipă ce lucra într-un ONG bucureștian. ONG-ul a primit o finanțare europeană pentru un proiect de integrare a copiilor de etnie în societate. Deși ideea proiectului era bună și aveau rezultate tipa era destul de stresată. Avea telefonul tot timpul cu ea iar în pauzele de cafea se agita ca un titrez încercând să rezolve anumite probleme prin telefon. Nu erau probleme mari, ci minore spre mediu, însă fiindcă președintele organizației nu a vrut să investească în astfel de programe și nici în instruirea și pregătirea personalului îi lăsa să se streseze și agite pentru anumite chichițe.

Ideea e simplă: atunci când investești primești mai mult înapoi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *