Munca prin casa

În zilele noastre avem foarte multe obiecte, cumpărăm mâncare mai mult nesănătoasă și dăunătoare, dacă avem o problemă îl întrebăm pe nenea Google ori apelezi la un maestru pentru ați rezolva problema, dacă vrem să ne simțim fericiți apelăm la branduri care ne promit un strop de fericire prin produsele/serviciile oferite. 

Astea sunt vremurile și condițiile în care trăim. Până în anul 1990 situația, în țara noastră, situația era diferită. Atunci resursele erau puține, pentru unii chiar foarte puține, iar pentru a te descurca și pentru a avea o viața cât de cât normală (după standardele noastre) trebuia să te pricepi la de toate. Așa a apărut vorba: ”românul se pricepe la de toate”. Un bărbat trebuia să facă de toate prin casă, să repare, să clădească, folosind instrumente de bază (ca ciocanul, șurubelnița, cheie franceză), fiindcă nu oricine își permitea ori găsea pe piață scule electrice. Acum lucrurile sunt mult mai simple, le găsești atât prin piețe și magazine cât și pe internet, de exemplu aici gasesti scule electrice.

În timp mentalitatea, la fel și condiția socio-economică, a românului sa schimbat. Nu pot spune dacă e în bine ori în rău fiindcă așa sunt vremurile. Avem mai multe opțiuni, mai multe alternative, chiar dacă unele nu sunt în folosul nostru. Totuși eu cred că un bărbat ar trebui să se priceapă să facă chestiile de bază. Pe lângă faptul că ar trebui să știe cum să spele vasele, rufele, să își facă de mâncare și să păstreze curat. Aceste lucruri denotă o oarecare responsabilitate și independență. Au trecut de mult vremurile în care se considera că locul femeii e la bucătărie. La cât de multe fast-food-uri și restaurante avem aș fi mirat să aud că tipe, de vârsta mea, ar avea această mentalitate. Deși nu m-ar surprinde în totalitate.

Revenind la bărbatul din zilele noastre. Bărbatul român, nu vorbesc despre cel din Germania ori cel din Nigeria. Condițiile socio-economice și culturale sunt paralele. Oricum, cred că un bărbat, pe lângă faptul că trebuie să își câștige proprii bani trebuie să fie și independent (din mai multe puncte de vedere) și să se descurce atunci când întâmpină o problemă în propria gospodărie.

Crezi că e prea mult pentru un bărbat (20-35 de ani)?

Un gând despre “Munca prin casa

  1. la 25 de ani mi-am inceput reparatiile la casa mostenita de la tatal meu, plecat intr-o lume mai buna… de voie de nevoie, multe le-am facut singur si in continuare le voi face singur…
    despre altii, nu stiu ce sa zic, zic doar de mine…

    o zi buna sa ai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *