Organizarea de petreceri pentru erasmuși

Atunci când vrei să organizezi un eveniment trebuie să ai în vedere câteva lucruri: ce fel de eveniment, bugetul disponibil, resursele disponibile, ce își doresc organizatorii ori cei care plătesc, să oferi cea mai bună calitate de care ești în stare. Desigur depinde de tipul de eveniment, dacă organizezi o petrecere studențească pentru studenți veniți cu programul Erasmus atunci tot ce îți trebuie e un local spațios, oferte bune la băutură, muzică bună și eventual să fie și puțin tematic pentru a fi sigur că a doua oară vor reveni. Dar dacă organizezi un eveniment gen nuntă ori botez și eventual e și într-un orași mare, ca Bucureștiul, trebuie să ai în vedere locația, prețurile să fie bune, cateringul, fotograful, invitații, muzica, DJ-ul și mult mai multe. Da fiindcă nu ma pricep la organizarea nunților și a botezurilor poți scrie pe Google ballroom bucuresti ori dj bucuresti și cu siguranță vei găsi informații și locații.

Dar fiindcă mă pricep la organizarea de petreceri, conferințe și tabere voi vorbi puțin despre acest subiect.

Nu știu dacă ești student/ă iar dacă ești ar trebui să încerci o petrecere cu studenții Erasmus. Ei sunt studenți din țările Europei (și din afara Uniunii Europene, gen Turcia, Rusia, Georgia etc.) care merg să studieze, timp de un semestru ori doi, într-o altă țară. Iar Uniunea Europeană, fiindcă e foarte generoasă cu cetățenii săi, plătește pentru această bursă. De exemplu dacă tu vrei să mergi în Polonia, să studiezi Marketing, în Varșovia, vei putea să faci acest lucru și vei primi o susținere financiară de vreo 500-600 de euro. Depinde de facultate. Banii îți ajung să stai în chirie, să călătorești, să mănânci bine și să te distrezi și mai bine. Dacă mergi în Germania, de exemplu, povestea e alta, fiindcă vei primi aceeași sumă de bani, doar că viața e mai scumpă.

În Iași studenții Erasmuși stau de obicei în cămine gen Gaudeamus ori în chirie, petrec și călătoresc foarte mult. Sunt două organizații care vin în ajutorul lor, să le facă viața mai lejeră, ESN și IEI.

Pentru ca o petrecere să iasă bine trebuie: să fie tematică (gen Traffic Light Party, Spanish Party etc.), să ai ceva alcool la promoție, 1-2 concursuri nu strică, muzică bună și cât mai multe fotografii cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *