Si eu merg la muzeu!

Muzeul Literaturii Romane Iasi incearca sa readuca inapoi vizitatorii aplicand cel putin 2 tehnici de marketing: Ziua Portilor Deschise si un concurs pentru bloggeri locali (de a promova evenimentul) – „Si eu merg la muzeu”.

Ceea ce mi se pare genial.

Nu numai ca ar trebui sa mergem cel putin o data pe luna la un muzeu (este minimul miniminal) pentru a sustine cultura locala, pentru a o promova, pentru a ne imbogati cultura noastra generala, insa cel mai important este sa evadam din „realitatea cotidiana” si cea „online”.

Astfel suntem invitati joi, intr-un numar cat mai mare, la Muzeul Ioan Creanga (Bojdeuca).

O noutate este Târgul handemade, organizat de către Asociaţia Mai Bine şi studenţi talentaţi.

Event pe Facebook.

Programul evenimentului: 10.30- 12.00 Tur Micul Muzeograf
14:00- 14.10 Deschiderea evenimentului şi prezentarea invitaţilor
14:10- 14.40 Moment artistic

14:40- 15.10 “Creangă dincolo de biografie”
15.10- 15.20 Speech Icar Tours
15.20- 15.25 Încheierea evenimentului
15.25- 15.45 Turul Muzeului

Daca vrei sa ma sustii in cadrul concursului poti sa imi dai like (imi place) la postare aici.

Mai multe informatii: Bojdeuca lui Ion Creanga a fost inaugurata ca muzeu la 15 aprilie 1918 devenind unul din cele 12 obiective ce compun Muzeul Literaturii Romane si prima casa memoriala din Romania. Barbatul ce pacatuise mergand la teatru, tunzandu-si coada diaconiceasca si tragand cu pusca dupa ciorile din curtea bisericii Golia din Tg Cucu si-a trait aici ultimii ani de viata (1872-1889). Bojdeuca lui Ion Creanga ne ofera marturii ale traditiilor noastre, ne infatiseaza elemente caracteristice caselor populare de deal, cu accentul pus pe cerdacul (pridvorul) cu stalpi de lemn. Langa Bojdeuca o cladire spatioasa adaposteste o biblioteca si o expozitie documentara ce ilustreaza drumul vietii lui Creanga: scolar, preot, invatator, scriitor, precum si colectia revistei „Convorbiri literare”.  (informatii luate de aici. )

Nu as fi scris acest articol daca nu as fi placut surprins de directia pe care o iau unele institutii (in acest caz MLRI), cat de deschisa fata de noile cereri ale pietii si cat de repede s-a adaptat. Sunt firme ce nu folosesc metodele de marketing ce sunt folosite acum, pierzand mult.

Prin acest proiect simt ca sunt interesati de promovarea culturii si a istoriei in randul tinerilor! Sunt interesati de a ma informa, de a ma atrage, insa intr-un mod in care sa vin din placere, nu din obligatie sau plictiseala. Sa vin fiindca mar putea interesa, fiindca mar putea afecta.

Fiindca contez!

Proiect sustinut de : PRIME Iasi , Icar Tours , Muzeul Literaturii Romane Iasi si bloggeri locali (Lavinia Biberi, Lucian Mustata, Oana Filip , Alina Gorovei , Relansat , Roxana Andreea Tarita si altii ).

[polldaddy rating=”4149812″]

Mai multe fotografii vechi:

0 gânduri despre “Si eu merg la muzeu!

 1. Ma bucur ca oameni ai online-ului sustin si participa la activitatile offline. Sper ca ti-a palcut azi la Bojdeuca si ca a fost o intr-adevar o evadare din rutina zilnica.

 2. Buna Laura,
  Oamenii din online se implica si in activitatile offline, daca sunt cat de cat bagati in seama. Nu o spun cu rautate sau cu o aroganta. Despre acest lucru sa discutat si la SMS Iasi.
  M-am implicat in cadrul proiectului datorita PRIME Iasi.
  Revenind la bojdeuca: a fost interesant. Combinatia intre turism si oferirea de produse handmade(+eco) mi sa parut geniala.
  M-am intilnit cu multi prieteni si am venit si cu membrii din ASAFFI.
  Peer general a fost fain si mi-au placutat strategiile folosite in campanie.
  Ne auzim cu bine la urmatoarele proiecte/activitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *