Voluntariat într-o organizație studențească europeană

Una din cele mai importante activități pe care o poți face în perioada studenției este să te implici în proiecte de voluntariat, să fii membru într-o organizație studențească.

Spun asta fiindcă, cel puțin pe mine, m-a ajutat să mă dezvolt personal (clișeu, știu, dar atât de adevărat), să îmi fac prieteni și cunoștințe cu care încă mai mențin contactul și să mă dezvolt pe anumite laturi (marketing, resurse umane, coordonare proiecte și echipe).

Unul din ONG-urile studențești ieșene pe care îl recomand este AEGEE-Iasi. Pe lângă faptul că este un ONG studențesc cu vechime, are și proiecte atât la nivel local, cât și european. Organizația are peste 13.000 de membrii, în 232 de antene (filiale) în 43 de țări europene.

Pentru a te înscrie trebuie să completezi formularul de înscriere până pe 23 octombrie ora 23:59 aici.

 

Mai departe voi oferi descrierea de pe site:

Cum poate AEGEE să vă îmbogățească viața?

Vei călători într-un mod diferit de tot ce știi: când ajungi într-un oraș nou, vei avea un grup de prieteni care te așteaptă, care vor face totul pentru a-ți oferi o experiență de neuitat.

-Nu îți poți imagina numărul de oameni pe care îi vei întâlni! La fiecare eveniment AEGEE te vei întâlni cu cel puțin 40 de persoane din zeci de țări diferite. Este ca și cum ai experimenta un an Erasmus comprimat. Vei descoperi ce este Europa și ce înseamnă să te simți european.

-Vei îmbunătăți limba engleză: limba oficială a AEGEE este engleza, iar pentru fiecare eveniment la care participați, veii vorbi limba engleză 24 de ore din 24/7.

-Vei putea participa la diverse proiecte europene organizate de AEGEE sau de partenerii noștri (de exemplu: BEST, AIESEC).

– Îți vei dezvolta abilităti și competențe de comunicare, managementul proiectelor, leadership și mult mai multe.

 

În AEGEE nu avem cursuri plictisitoare, sunt doar oameni ca tine care doresc să se distreze și să învețe făcând alte activități.

Ești o persoană cu idei, care vrea să facă diferența? În AEGEE fiecare idee este un proiect potențial. Vă putem ajuta să le dezvoltați. Vei învăța cum să efectuezi un proiect – mic sau mare – și vei avea o echipă împreună cu tine pentru a te ajuta cu tot ce este necesar, precum și cu transferul de cunoștințe pentru primii pași.

 O descriere mai generală

AEGEE-Europe

AEGEE creează un spațiu unde membrii cu diferite background-uri se pot întâlni și învăța despre diferențele culturale, pentru a promova înțelegerea reciprocă.

Organizația susține mobilitatea și încurajează tinerii să treacă granița și să își facă noi prieteni, să rupă stereotipurile și să întărească toleranța, respectul și solidaritatea.

 

Proiecte

Summer University

Este cel mai important proiect AEGEE; se desfăşoară în fiecare an în 500-100 antene, membrii putând participa la oricare dintre acestea, tema, programul, perioada de desfăşurare şi locaţia acestora oferindu-le numeroase opţiuni în acest sens. AEGEE-Iaşi organizează, de asemenea, Universitaţi de Vară în fiecare an, ultimul dintre acestea reunind 26 de participanţi din 10 ţări şi având ca temă cultura locală.

TSU: Make your moments last forever: Snap it!” organizat de AEGEE-Iaşi, AEGEE-Chişinău and AEGEE-Odessa. – Summer of 2017

SU: Series of Volunteering Events in Transylvania – AEGEE-Cluj + AEGEE-Iași (helperi) – 10-20 august 2018

AGORA

De 2 ori pe an, undeva în Europa, aproximativ 1000 de studenți europeni, timp de 4 zile, discută problemele curente ale Europei, dezvoltarea organizației, alegeri etc..

Este cea mai bună metodă de a cunoaște organizația și să te distrezi.

Proiecte tematice

Proiecte tematice, atât locale cât și internaționale, sunt inițiative dezvoltate de membrii AEGEE. Acestea se confruntă cu provocările actuale din societatea europeană, creează conștientizarea în rândul tinerilor și propune soluții din punctul de vedere al studenților. Cele mai cunoscute sunt: Y Vote; Summer University; Europe on Track; Eastern Partnership; AEGEE Election Observation; AEGEE Day.

Grupuri de lucru

Pentru a pune în practică domeniile tematice ale planului strategic în cadrul rețelei, în fiecare an este elaborată o nouă agendă de acțiune în timpul reuniunii europene de planificare (EPM). În cadrul acestei agende de acțiune, obiectivele  concrete sunt date pentru scopurile domeniilor de interes care vor fi abordate în anul următor.

 

Impactul AEGEE

– 83% dintre membrii spun că se simt mai încrezători în a lucra într-un mediu intercultural, de când sunt în AEGEE

– 100% dintre membrii se consideră europeni, 78% dintre ei spun că organizația a contribuit substanțial la acest lucru.

 

Competențele cele mai dezvoltate în organizație

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *